Entrevistes

Coneix els nostres experts en conflictologia, pau, cooperació en el desenvolupament, ajut humanitari, entre altres temes. Cada mes, entrevistem un professor, alumne o col·laborador de l'Institut Internacional de Postgrau de la UOC i donem veu a altres professionals relacionats amb el Campus per la Pau per a aprofundir sobre els temes que ens interessen més.
 
Paraules que apareixen en el títol i el text


4 resultats | Pàgina 1 de 1 :   1  

May East

[30/05/2011]

Entrevista amb May East

«La reducció de la petjada ecològica és possible amb mitjans senzills»

Gaia Education i la UOC presenten conjuntament el curs de postgrau Disseny per a la sostenibilitat, l’únic curs virtual d’aquest tipus que s’ofereix a l'Estat espanyol. May East, directora de programes de l’organització, en resumeix les característiques més rellevants.

Farid Benavides

[30/03/2011]

Entrevista amb Farid Benavides

«En l'àmbit local s'aconsegueixen paus modestes, però més estables i segures»

Hi ha molts estudis sobre el conflicte armat a Colòmbia, però molt pocs s'han dedicat a estudiar-lo des d'una perspectiva de pau. Durant un any i mig Farid Benavides ha treballat en el projecte Processos de Pau a l'Amèrica Llatina, una investigació de camp a Colòmbia i l'Equador que dirigeix Eduard Vinyamata, director del Campus per la Pau. L'objectiu és analitzar la violència i el conflicte a Llatinoamèrica des d'un punt de vista nou: la construcció de pau. Benavides ha publicat El llarg camí cap a la pau, llibre que recull els resultats del projecte.

Chema Caballero

[14/02/2011]

Entrevista amb Chema Caballero

«L'esport humanitza el contrari i trenca els prejudicis»

Chema Caballero és un missioner xaverià que rehabilita infants soldats a Sierra Leone des de l'any 1999. La seva experiència allà queda reflectida en el llibre de Gervasio Sánchez Salvar els nens soldats. La història del missioner Chema Caballero a Sierra Leone. Aquest llicenciat en Dret, que també té un màster de sociologia a Nova York, va dissenyar sense cap referent anterior un programa que ha salvat més de 3.000 infants d'aquest país africà.
 

Xaro Sánchez

[15/12/2010]

Entrevista amb Xaro Sánchez

«En conflictologia no podem pensar només en clau social»

Xaro Sánchez és doctora en Psiquiatria i coordinadora del Centre de Recerca i Estudis de Conflictologia (CREC). Ara fa un any, la UOC va crear aquest grup d’investigació pluridisciplinari amb la intenció d’estudiar els conflictes des de diferents perspectives. Especialistes de diverses àrees del coneixement -com la genètica, la sociologia, l’economia, el dret, la filosofia, la pedagogia, la psiquiatria o la neurobiologia- treballen conjuntament per definir i trobar les causes del conflicte. Recentment, la neurocientífica ha participat en el IV Congrés Internacional de Conflictologia i Pau, organitzat pel Campus per la Pau, en el qual ha reflexionat sobre el paper de la ciència en la resolució dels conflictes socials.

4 resultats | Pàgina 1 de 1 :   1